Szülésélmény-születésélmény feldolgozás

Sajnos nagyon sokan negatívan élték meg a vajúdás és a szülés folyamatát. Meglehet, hogy lelkileg érettek voltak erre a csodálatos folyamatra, de rajtuk kívül álló okok miatt, fizikálisan nehezen élték még.

Utólag persze sokkal okosabbak vagyunk, ahogy visszatekintünk a szülésre. Már tudjuk, mit csináltunk volna másképp.

Sokakban megfogalmazódnak a következő gondolatok:

- Miért nem nyitottam ki jobban a számat, miért nem álltam ki magamért?

-Miért nem tudtam lehetőségekhez képest irányítani a helyzetet, megélni tudatosan a jelent?

Az önvád, bűntudat így könnyen kialakul. Tudjuk, másképp is lehetett volna, ha határozottak, magabiztosak vagyunk.

Gyakran megesik, hogy a környezetünk sem úgy bánt velünk a szülés alatt, ahogy nekünk jól esett volna.Gondoljunk csak az orvosra, a nővérekre, a szülészre/szülésznőre vagy akár saját családtagjainkra.

Ezek mind negatív érzésekkel raktározódnak el bennünk szülésünkkel kapcsolatban. Ez a mi szemszögünk.

Anyaként azonban egyből eszünkbe juthat, vajon hogyan élte meg kisbabánk magát a születést.

Az önismereti tanfolyamok első részeként mindig az adott felnőtt magzati korát és a születést oldjuk. Számos foglalkozás során derült ki, hogy bizony rendkívül mély érzései vannak a magzatnak. (Ezt itt most nem részletezném, a Fb-os csoportban van róla írás) Ebből adódóan nyilván saját babánk érzelemazdagon élte meg a születést.

Ha azonban az anya tele volt félelemmel, bizonytalansággal, feszültséggel a környzetet miatt, azt ő mind átvette. A komplikált szüléskor is negatív fizikai érzéseket élhet át a pici. Pl. ha rácsavarodott a köldözsinór, elakadt a szülőcsatornában, hirtelen bevatakozásra van szükség. Ezek mind stresszel tölthetik el megszületendő gyermekünket.

A Baba és Gyermek Feelness keretében lehetőség van ezek oldására az alábbi verziókban:

  • Csak szülésélmény feldolgozás, érzelmi oldás
  • Szülésélmény és kisbabák születésélmény feldolgozása, oldása (Ez utóbbi úgy lehetséges, hogy az Anyán keresztül oldunk. Hiszen tudatalatt összekötettésben van anya és gyermeke, így könnyen felszínre jönnek az anyán át a negatív érzéseket, melyeket azonnal érzelmileg oldunk is, nemcsak feltárunk.)

Ez kb másfél óra, végezhető egyénileg és kiscsoportban is. Az intimitás, egymás közti bizalom könnyen kialakul csoportban is.

A programok ára

  • Csoportos szülésélmény feldolgozás: 7000 Ft
  • Csoportos szülésélmény és születésélmény feldolgozás 10 000 Ft
  • Egyéni szülésélmény feldolgozás 10 000 Ft
  • Egyéni szülésélmény és születésélmény feldolgozás 14000 Ft

Az eddigi tapasztalatok alapján- beleértve saját magamat és rendkívül problémás szülésémet is- a negatív érzések oldódása sikeres!

Amit kiemelnék:

  • Bűntudat érzés megszűnése
  • Átérezhetjük babánk érzéseit a születéssel kapcsolatban, ami egy életreszóló, különleges élmény és ráadásul nem marad negatív érzés, mert azonnal alakítjuk!

Jelentezni folyamatosan lehet, keressetek bizalommal!