Hurcimasszázs

Mi az a hurcimasszázs?

Kisbabánk masszírozása elől rögzítve a megfelelő hordozóban. Egyedülálló, új módszer, mely csak a Feelness programon belül létezik!

Manapság egyre több anyuka küzd altatási gondokkal és tapasztalják, hogy nehezen tudnak lenyugodni a kicsik. A hordozás aranykorát éljük és bizony nagy segítséget nyújt ezekben a problémákban is. Én is hordozom Gyurcit, a fiamat, de sokszor ez sem segített. Gondoltam, milyen jó lenne masszírozni őt, attól megnyugodna. Igenám, de egy nagyobb babát, akinek már beindult a mozgásfejlődése, nagyon nehéz maradásra bírni, hogy a földön fekve masszírozzuk meg. Így saját nehézségeinken át, Gyurcira hallgatva, kipróbáltam, hogy hurciban masszírozom. Azonnal megnyugodott! Egyik alkalommal az arcát, másikkal a lábát masszíroztam és így tovább. Mindegyik alkalommal bekapcsoltam telefonomon a videót és felvettem a masszírozásokat. Egy kis idő múltán pedig rájöttem, hogy megszületett a Feelness Hurcimasszázs! :)

A hurcimasszázsnak nemcsak a nyugtatás, gyorsabb altatás a célja, hanem a fáradt, megterhelt vagy éppen nem elég fejlett izmok biztonságos kezelése is.

Koraszülött babák esetében is hasznos módszer lehet, hiszen egy időben fejleszti a vesztibuláris és a taktilis funkciókat a babában. Így jelentősen hozzájárulhat a hurcimasszázs a korai fejlesztéshez. Tehát a módszer használata meglehetősen széles körű.

A hurcimasszázs a gyakorlatban pár percen át történő finom de célzott érintés, hatásos technikák sorozata. A hordozón belül a baba valamelyest tartja magát, de az minimális ahhoz képes, mintha a földön, mozgás közben próbálnánk megmasszírozni őt. Kis fejüket közben egyik kezünkkel tartjuk, míg a másikkal dolgozunk.

Mindemellett a hurcimasszázs során vagy utána, is végezhet az anya stresszoldó technikát, ami segít, hogy egy feszült szituációból, idegállapotból kikerüljön, megnyugodjon és ezeket a pozitív rezgéseket a testközelséggel, ölelésével átadja kisbabájának.

Hordozás előismeret mindenképpen szükséges a hurcimasszázs gyakorlásához, azt ugyanis a Feelness keretében nem lehet elsajátítani.

Apukák, anyukák, nagyszülők is könnyen megtanulhatnak mindent, hogy ezzel segítsenek az egész családnak, elsősorban a piciknek!

A tanfolyam tartalmazza a

  • Fej-arc-nyak, karok-kezek-tenyerek, lábak-talpak, hát-popó masszázsát
  • Altatási, nyugtatási technikákat
  • Stresszoldó technikát az Anya számára
  • Feelness Babamasszázs Alapokat (földön, ölben, életszerű szituációkban végezhető babamasszázst)

A tanfolyamnak személyes, gyakorlati órái és online anyagai is vannak. A személyes alkalomra hozni kell a babót és a hordozó eszközt, amit rendszeresen használ az anyuka. Általában 1-1-5 óra elég, hiszen nem bírnak többet a kicsik sem, és nagyon hatékonyan oktatom a fogásokat. Személyesen Sopronban van lehetőség részt venni.

Ezután online küldöm a videóleckéket és a jegyzetet. Így bármikor vissza lehet nézni a tanultakat. Majd Skype videós konzultációval zárjuk a hurcimasszázs elsajátítását.

Nem tudsz eljönni az első személyes alkalomra Sopronba? Kezdd online a tanlást! A videók és a folyamatos konzultáció lehetővé teszi, hogy jól tanuld meg a hurcimasszázst. Ha pedig a jövőben útba tudod ejteni Sopront, bármikor szeretettel várlak egy személyes gyakorlásra.

Így a jelentkezés folyamatosan lehetséges, egyéni és csoportos formában is elérhető a tanfolyam. 

Legközelebb Sopronban október 9-én, szerdán 13.30-kor kezdődik a személyes begyakorlással. Jelentkezni keddig lehet.  mihaela.makay@gmail.com email címen.

A részvételi díj 25 000 Ft.

Szakemberek a hurcimasszázsról

(Mindenképp olvasd el!)

"A szülő a gyermeke iránti szeretetét legegyszerűbben az érintés nyelvén fejezi ki. Ez az önmagunkból fakadó dédelgető erő biztonságot nyújt a gyermeknek és a biztos kötődés alappillère lehet. Makay Mihaéla ezt az ősi forrást használja fel: kombinálja a gyerekmasszázs és a hordozás minden pozitív előnyèt! Úgy gondolom, hogy egy remek prevenciós és fejlesztő hatású masszázsformával ismerkedhettem meg!

A masszázs a bőrt és az izomzatot érő kellemes ingerek által fejlesztik a taktilis (tapintásos) érzékelést. Ez jó hatással van a én-tudat, testsèma kialakulására. A szülő - gyermek kapcsolatban harmonikus személyiségfejlődés érhető el. Az a gyermek, aki ismeri a testét, határait, örömmel fog mozogni! Észrevétlenül fog a mozgással együtt a mozgáskoordinációja, egyensúlya is fejlődni. Magabiztossá válik, nő az önbizalma és tökéletesedik az egyensúlya is.
Mihaéla úgy építette fel a Hurcimasszázst, hogy kapcsolódjon a testtájankénti mozgatáshoz, figyelembe véve a baba életkori fejlettségi szintjét.
A módszer segítségével a gyermek valamennyi csecsemőkori és gyermekkori mozgásmintát megfelelő minőségben és mennyiségben gyakorolhat, így a fejlődési elakadások és hiányosságok elkerülhetők. Ha a mozgásfejlődés bármely szakasza megkésett (kúszás, mászás, járás, helyes tartás, koordinációs összerendezettsèg) ez a módszer segíthet orvosi támogatás mellett a fejlesztésben.
Hordozó gyógypedagóguskènt külön öröm számomra, hogy Mihaéla a hordozás és a masszázs ilyen tökéletesen harmonizáló módszerét fejlesztette ki. Azáltal, hogy nem fekvő vagy ülő helyzetben történik a masszázs, hanem egy biztonságos hordozóeszközben elől, a gyermek ellazult állapotba kerül. Ezért ficánkoló, impulzív gyerekeknek kimondottan ajánlom! A hordozó szülő testközelsège, testének melege, ritmusa áttevődik a gyermekre is, ezáltal egy közös élmény, közös játékká válik a mozgás. Mivel a Hurcimasszázs elől hordozással történik, javasolt egy hasizom ellenőrzès (fennállt szètnyílt hasizom esetén), hogy ne terhelje az anyuka hasfalát.
Bárhol elvégezhető, a hordozórdozóeszközön kívül nincs különösebb eszközigénye. A hurcimasszázs gyógyító és fejlesztő erejénél fogva kiegészíthet bármilyen orvosi eljárást, fokozza azok jótékony hatását."
Haász-Kálmán Éva gyógypedagógus

"Nagyon jó relaxáció ez a babáknak. Az meg előny, hogy nem másznak el a masszázs közben. Még akár séta közben is alkalmazható, hiszen anya kezei szabadok, a baba meg könnyebben megnyugszik, ráhangolódik a sétára, pihenésre.
Könnyen elsajátítható módszer, kárt meg nem tud okozni. Az anya-gyerek kapcsolatnak mindenképp jót tesz 😊 "
Dr. Gabrieli Piroska neonatológus gyermekgyógyász