Feelness Babamasszázs oktatás

A képen Elina látható. (Feelness oktatásról, kérlek ne mentsd és használd!)
A képen Elina látható. (Feelness oktatásról, kérlek ne mentsd és használd!)

Feelness babamasszázs tanfolyam

Miben más, mint a többi babamasszázs tanfolyam?

A legtöbb babamasszázst leginkább újszülött kortól pár hónapos korig lehet alkalmazni a gyakorlatban. Ezt sokszor nem mondják el a tanfolyamok elején, pedig valójában amikor beindul a kicsik mozgásfejlődése, nagyon nehéz maradásra bírni egy masszázs erejéig. 

Az első pár hónapban végzett babamasszázs nagyon fontos, de leginkább finom érintésekből áll. Később azonban az izmokat lehet kicsit bátrabban is kezelni. Ingert adunk az izmoknak az egészséges működésre, miközben lazítjuk is azokat a sok mozgás által kialakult fáradtságból, terhelésből. Kifejezetten fontosnak tartom a masszázst, amikor már kezd lábra állni a kicsi és hamarosan járni kezd. Olyankor kiemelt szerepet kap a talpak, lábak és a medence-öv biztonságos kezelése.

Több technikát ötvözök a baba és gyermekmasszázs oktatásaimban, melyek segítenek fájdalom nélkül, de hatásosan lazítani, fejleszteni az izmokat. Mivel sok esetben mozgatásokat is tartalmaz az oktatás, nagyon sok mozgásfejlődési lemardást is meg lehet előzni vele, vagy a már kialakult késést korrigálni. 

Mindig életszerű szituációkra szabva oktatom a babamasszázst, ami más tanfolyamon nem jellemző. Tehát szoptatás közben, ölben, földön, ülve stb. Soha nem az a cél, hogy egy masszázst végig tudjon csinálni a szülő vagy  nagyszülő a babán, hanem az, hogy kialakuljon a kreativitása, magabiztossága a masszázs során. 

A baba és gyermekmasszázs tanfolyamaim egyéniek, tehát nem csoportban zajlanak. (Kivéve, ha egy adott családból többen jönnek el). Ez teszi lehetővé, hogy maximálisan egyénre szabhassuk a masszázst és magas minőséget nyújthassak a szülőknek és a kicsiknek. Hiszen nem mindegy, milyen életkorban és milyen mozgásfejlődési sazakaszban jár a baba. Mindemellett kis személyiségük is befolyásolhatja már, milyen technikák szimpatikusak nekik.

A Feelness babamasszázs tanfolyamon nemcsak babamasszázst oktatok. 

Mit tartalmaz még a program?

  • Stresszoldó technikák az Anyának
  • Akut betegségek alternatív kezelési lehetőségeit a babán: székrekedés, hasmenés, felsőlégúti betegségek, láz stb esetén akupresszúrás masszázs kezelés
  • Érzelmi-viselkedési okokozati össefüggések elméleti ismertetés
  • Szükség esetén agyintegráló gyakorlatokat, mozgatásokat

Tehát mikor ajánlott a szülőnek elsajátítania a Feelness babamasszázst?

  • Várandósan
  • Újszülőtt és már idősebb babával is
  • Prevenciós céllal (Ne alakuljon ki mozgásfejlődési lemaradás, keresztmozgás)
  • A már kialakult lemaradás esetén korrigálásra
  • Kifejezetten fogyatékkal, mozgáskorlátozottsággal élő babók kiegészítő, alternatív kezelésére (Ebben az esetben több agyintegráló, szem-agyműködést, szem-kar, kar-láb koordinációs gyakorlattal)

Mivel egyénre szabottak az oktatások, ezért egyéni árajánlatot tudok  készíteni 25- 45 000 Ft között. 

Ha kérdésed van, keress bizalommal!